Minun tarinani

Aloitin DJ-harrastuksen soittamalla Hip hop- ja RnB-tyylistä musiikkia myöhään teini-iällä. Jo ennen tätä olin soittanut kitaraa, laulanut, räpännyt ja tuottanut musiikkia. Hiphop oli ehdoton suosikkini, mutta pidin ja kuuntelin jo nuoruudesta lähtien kaikista eri musiikkigenreistä.

Vuoden 2000 alussa järjestin live- ja klubitapahtumia, joissa pääsin itse esiintymään ja soittamaan DJ:nä. Työskentelin yökerhoissa baarimestarina ja ravintoloissa asiakaspalvelijana. Yritin hyödyntää kaikki mahdollisuudet päästä esiintymään ja toimimaan satunnaisesti lämppärinä muille DJ:lle, jotta saisin lisää kokemusta.

DJ-uran alku

Lähdin ammattikorkeakoulusta vaihto-oppilaaksi Portugaliin. Pidin siellä yhtenä iltana kotibileitä opiskelukavereilleni ja soitin siellä tietenkin itse musiikkia. Ilta oli niin onnistunut, että minulle ehdotettiin omien klubibileiden järjestämistä. Pian järjestinkin ensimmäiset klubibileet, jotka keräsivät noin 80 juhlijaa. Suosio kasvoi ja kolmannella kerralla mukana olikin jo yli 400 juhlijaa.

Kolmansien klubibileiden jälkeen yökerhon omistaja lähestyi minua ehdotuksellaan. Soitinkin sen jälkeen klubikeikkaa säännöllisesti kolme kertaa viikossa! Tästä hetkestä alkoi urani DJ:nä, Portugalin vaihto-opinto aikana. Musiikkivalikoima ja osaaminen kasvoivat vauhdilla. Opin soittamaan kansainvälisille kuulijoille Hip hopin lisäksi monia muitakin musiikkityylejä.

Taidot terävöityvät

Suomeen palattuani jouduin aloittamaan tyhjästä ja rakentamaan pohjan uralleni ruohonjuuritasolta alkaen. Soitin pienissä paikallisissa klubeissa ja pubeissa sekä eri ikäisille että eri taustaisille asiakkaille. Otin keikkoja kauempaakin ja matkustin Helsingistä Turkuun ja Hangosta Porvooseen. Soittamisen lisäksi juonsin myös karaokea.

Tuo aika sai minut vain haluamaan tätä enemmän: kasvatin osaamistani ja halusin opetella uusia taitoja, kuten juontamisen. Ihmistuntemukseni ja näkemykseni DJ:nä laajentui. Taitoni terävöityivät entisestään ja eteninkin muutaman vuoden sisällä soittamaan isoissa yökerhoissa ympäri Suomea. Soitin risteilylaivoilla, erikoistapahtumissa ja häissä. Sain myös keikkavarauksia Suomen ulkopuolelta, kuten Kiinasta, Ruotsista, Virosta ja Itävallasta. Valmistuin samoihin aikoihin sähkö- ja terveysinsinööriksi sekä työskentelin useissa yrityksissä.

Intohimona on olla esiintyjä

Viime vuonna lähdin rohkeasti seuraamaan intohimoani ja lopetin työni insinöörinä. Viimeiset 12-vuotta olen halunnut olla kokoaikainen show-DJ, juontaja sekä tapahtumien isäntä ja järjestäjä. Halusin matkustaa ja esiintyä eri tyyppisissä tapahtumissa, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Intohimoni juontaa juurensa aina siihen hetkeen asti, kun tulin 9-vuotiaana pakolaisena Suomeen. Olin nähnyt sotaa, saavuttanut vapauden ja kotoutunut suomalaiseen yhteiskuntaan. Kohtasin nuorena halveksuntaa sekä kamppailin henkisesti epäilyn ja hylkäämisen kanssa. Se kaikki vain vauhditti ja rohkaisi minua olemaan juuri se, mitä nyt olen niin ihmisenä kuin esiintyjänäkin.

kokemusten summa

Kaikki aiemmat kokemukset ovat minulle rikkaus ja pyrin jatkuvasti hyödyntämään niit. Asiakaspalvelutaustani ansiosta osaan paitsi palvella baarin asiakkaita, mutta myös auttaa baarin omistajia tapahtumien hallinnassa. Ammattiurani ansiosta minulla on osaamista myös yritysvieraiden isännöinnistä. Jossain vaiheessa urani aikana tajusin, että minulla on ainutlaatuinen kyky lukea väkijoukkoa. Osaan myös valita ja yhdistää eri kappaleet korvakuulon perusteella.

Kokemukseni pakolaisena innostaa minua edelleen ja haluankin luoda musiikilla parhaan mahdollisen tunnelman kaikille kuuntelijoille. Musiikin voimalla voi unohtaa kivun ja surun, nauttia hetkestä. Sen tunteen ja hetken minä haluan antaa kaikille kuulijoilleni. Minä olen DJ Hykid.